top of page

SEKTÖRÜN YILDIZI MET GALA: EN İYİ 10 ELBİSE



Dünya magazininin her yıl mayısın ilk haftasında heyecanla beklediği ‘Modanın Oscar Gecesi’, ‘Modanın Superbowl’u’ olarak anılan Met Gala… New York’ta bulunan Metropolitan Museum of Art için bağış toplama gecesi olan Met Gala 1948 yılında başladı. 70'li yıllara gelindiğinde ise tema kuralı getirildi. Dünyadaki en ünlü isimlerin katılımları ve temaya uygun ihtişamlı kıyafet tercihleriyle özellikle son zamanların en konuşulan töreni oldu. İsmi başladığı günden bu yana konsepte göre giyinilen bir gece olmasından kaynaklı bu sanat müzesinde gerçekleşen gecede birbirinden özel ve iddialı kıyafetler tercih ediliyor. Sizleri kırmızı halının ve bu büyülü günün hakkını vermiş 10 kıyafetle tanıştırmak istiyorum.

Gene Shaw

Camplle’ın kendi ışıltısına ek kırmızı halı için tercih ettiği bu ışıltılı elbisesi ile uyumu ve ihtişamıyla başlamak istiyorum. Modellik yıllarının ilk zamanlarından iddiasını ortaya koyduğu gecenin unutulmaz elbisesi Versace ye ait.



Patrick McMullan

1996 yılında Christian Dior tema olarak seçildi. Bu temaya en uygun elbise tabii ki Lady Diana’nın seçtiği dantel detaylı elbiseydi. Her zaman kraliyet kurallarına karşı gelen Diana o yıl düzenlenen Met Gala’da da en çok konuşulan isim oldu. Kendi asaletinin yanı sıra seçtiği elbisesi ve tamamlayıcı aksesuarlarıyla kırmızı halının göz dolduran kişisiydi.



Matt Baron

1998 yılında tema Kübizm ve modaydı. Claudia Schiffer’ın tercihi kırmızı ve geometrik yaka hatları olan uzun bir elbiseydi. İlk bakışta Met Gala için sade kalan bir elbise de olsa temaya uygun detayları onu en iyilerden biri haline getirdi. Üstüne aldığı yeşil ve otrişli şalı ile kombinini tamamladı.



Mitchell Gerber

1999 yılına geldiğimizde ise seçilen tema Rock tarzıydı. Donatella’nın seçtiği iddialı elbise her ne kadar temayla birebir uymasada Met Gala tarihinin en başarılı tercihlerinden biri olmuştur. Derin dekolte tercihi, ikon halini alan sarı saçları ve şifon kumaşta kullanılan desenin Donatella ile uyumu asla unutulmayacak bir görsel şölen halindeydi.


Erin Baiano

Lupita ‘Modanın Ötesinde’ temasında astar görevi gören ten rengine uyumlu bir elbise tercih etti. Elbisenin üst detayında yeşil işlemeli ve tamamlayıcı tüyler vardı. Saç modeli, aksesuarları ve ayakkabı tercihi ile bu eskilerin modası elbisesiyle bizi eski yıllara götürdü. Bu bol aksesuarlı kombini için çok minimal bir makyaj tercih etmesi tüm dikkatleri uçuşan tüylerine çekti.



Josh Haner

Yaptığı her işte ikon olmayı başaran Beyonce 2015 yılında tercih ettiği Met Gala tarihinin en şık ve iddialı elbisesi de kendisinden oldukça uzun zaman söz ettirdi. Elbise Givenchy markasına ait. Sonraki yıllarda da çok benzer modeller kullanan ünlüler olsa da Beyonce kadar konuşulmadı. Elbise Tamamen transparan olmasına karşın bolca taşlarla işlenmişti.



Josh Haner

2015 yılında bir diğer ikon olan Rihanna’ya geliyoruz. Tercih ettiği elbise iyi ya da kötü fark etmeksizin çok konuşuldu. Gerçek kürk olması büyük eleştiriye maruz kalmasına sebep oldu. Çinli tasarımcı Guo Pei bu elbisenin tam 20 ayda yapıldığını ve 55 kilo olduğunu söyledi. Pei elbiseyi taşımak isteyen Rihanna’yı pek tanımadığını söylese de kırmızı halıda Rihanna’yı gördükten sonra “herkes bu elbiseyi taşıyamaz sadece bir kraliçe giyebilir” sözlerini kullandı.



Gabriel Perez Silva

2018 Met Gala tarihinin en başarılı geçen yıllarından biriydi. Katılımcıların neredeyse tamamı temaya uygun kostümlerle gelmişlerdi. Tema olarak “Göksel Bedenler: Moda ve Katolik Hayal Gücü” seçildi. Kelimenin tam anlamıyla gökten gelen bir varlık gibi görünen Winnie Harlow’un elbisesi Tommy Hilfiger a ait. Kullandığı aksesuarların göz alıcı görünümünden de zaten Bulgari markasına ait olduğunu anlamak zor değil. Saçında devasa bir aksesuar kullanan Harlow 2018 yılından hatırladığımız en güzel görünümlerden birine sahip.




Gelelim Met Gala tarihinin en başarılı ve bu büyülü galanın hakkını veren kostüme. 2019 yılına geldiğimizde Zendaya herkesi şaşırttı. Her kırmızı halısında başarılı kıyafet tercihlerinde bulunan Zendaya bu defa adeta kendi gösterisini yaptı. Bir anda elbisesinin yanındaki figüranların tiyatral hareketleriyle değişmesi Met Gala ruhunun herkese geçmesini sağladı.



Matt Baron

Son olarak ev sahipliğini yaptığı ve katıldığı ilk Met Galası olan Billie Eilish’ten bahsedelim. Vücut hatlarını asla belli etmeyecek bol kıyafetler tercih eden ve genelde buhranlı bir havası olan Eilish Tercih ettiği Somon renkli prensesler gibi olan keyifli elbisesiyle herkesi şaşırttı. Saçlarında yaptığı tarz değişikliği de onu buhranlı havasından tamamen söküp attı. Bu elbisenin asıl büyüsü daha başka tabii ki. Oscar de la Renta markası kürk ya da deri tercih eden bir markaydı. Billie ise bu elbiseyi giymesiyle marka ile yeni bir yola çıktı ve artık hayvan dostu bir marka haline geldi.





Kaynakça:

102 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

MODA VE SANAT

Comments


bottom of page